contact@brutal.com.mk | 075 42 98 98
Купи!

Pure Creatine 300gr

Original price was: 1.290,00 ден.Current price is: 990,00 ден.

Категорија:

Опис

Pure creatine e креатин монохидрат е погоден за секој кој се занимава со долгорочни или интензивни вежби и сака да ги подобри физичките перформанси.

  • 100% Чисто: Без адитиви, шеќер или конзерванси
  • Ја зголемува ефикасноста: го одложува заморот, ја зголемува издржливоста.
  • Брзо обновување на АТП: Одржува тренинзи со висок интензитет.
  • Мускулни добивки: ја поддржува силата и мускулната активност.

Vplab Pure Creatine е чист креатин без додаден шеќер, конзерванси или бои. Студиите покажуваат дека зголемувањето на нивото на креатин ќе помогне да се одложи почетокот на замор, да се зголеми енергетскиот метаболизам во мускулните клетки и да се подобри севкупниот капацитет за вежбање на телото.

Креатин монохидрат се состои од три амино киселини – аргинин, глицин и метионин – и природно се наоѓа во мали количини во храната како црвено месо и риба.

Што прави креатинот

Креатинот е азотно соединение кое главно се наоѓа во мускулите, чии нивоа се намалуваат при интензивна физичка активност. За време на физички напорни вежби, вашето тело користи АТП (аденозин трифосфат), но се троши по неколку секунди. Внесувањето на креатин може брзо да ги надополни залихите на АТП.

Доволно количество креатин може да ја зголеми силата и позитивно да влијае на мускулната активност при краткорочни перформанси со висок интензитет. Позитивен ефект може да се постигне ако консумирате најмалку 3 грама креатин дневно. За да го зголемите ефектот, препорачуваме да го користите во таканаречените креатински циклуси.