contact@brutal.com.mk | 075 42 98 98

Applied Nutrition Creatine Monohydrate Unflavoured 250gr

1.390,00 ден

Категорија:

Опис

Applied Nutrition Creatine Monohydrate Unflavoured – Креатин 250gr

Што е креатин?
Креатинот е природен извор на енергија кој им помага на вашите мускули да се опорават и да растат соодносно. Помага во создавањето на енергија во вашите мускули за да можат да правилно да работат, особено додека вежбате.

Креатин преку храна обично внесуваме само половина од она што ни е потребно (1 до 2 грама/ден) и тоа најчесто преку храна богата со протеини како што е: црвено месо, морски плодови, млеко.
Вашето тело ја произведува другата половина природно во црниот дроб, бубрезите и панкреасот. Околу 95% од креатинот оди во вашите  мускули останатото оди во вашето срце, мозок и други ткива.

Ја зголемува содржината на вода во мускулните клетки. Подобрата хидратација на клетките може да го зголеми растот на мускулите и да ја намали дехидратацијата и мускулните грчеви.

Креатинот исто така може да ја зголеми количината на фосфокреатин во вашиот мозок, што може да ви помогне во меморијата.