contact@brutal.com.mk | 076 36 38 38

Platinum Micronized Creatine

Нема на залиха

Категорија:

Опис

Platinum 100% Creatine

MuscleTech Platinum Creatine ја користи најтешко истражуваната состојка за подобрување на перформансите од сите нив, креатин монохидрат. Безброј студии ја покажаа способноста на креатинот да ги подобри повеќе параметри на физичките и когнитивните перформанси. Како природно соединение кое се наоѓа во црвеното месо, креатинот е совршено безбеден и нема ниту една студија која поддржува приказни дека може да предизвика проблеми за здравите корисници.
Како работи Muscletech Platinum Creatine?

Креатин монохидрат е специфична форма на креатин во Muscletech Platinum Creatine UK, и форма на креатин со најмногу истражувања кои ја покажуваат неговата способност да поддржува зголемување на перформансите и мускулната маса. Креатинот Muscletech работи така што му дозволува на вашето тело да складира повеќе фоспокреатин во вашите мускули, кој делува како енергетски супстрат кој поттикнува интензивни перформанси за вежбање.

Кога се напрегате за максимална брзина и моќ, вашето тело брзо го исцрпува АТП, што ви овозможува да работите со висок интензитет, кога АТП е намален, вашето тело може да синтетизира повеќе од фосфокреатин. Дополнувањето со Платинум 100% креатин го зголемува нивото на фосфокреатин што се задржува во вашите мускули и на тој начин ви овозможува да одржувате високи нивоа на перформанси подолго време.