contact@brutal.com.mk | 075 42 98 98

Daily Multivitamin 60Tablets

350,00 ден

SKU: Не е достапно Категорија:

Опис

Daily Multivitamin Tablets
Мешавина од седум основни витамини во една таблета

Секоја таблета е преполна со седум основни витамини, вклучувајќи витамин А, Ц, Д3, Е, тиамин, рибофлавин и ниацин – кои помагаат да се внесат сите потребни витамини и да се одржи благосостојба на телото.

• Специјално развиена мешавина
• Рибофлавин го намалува уморот и заморот
• Витаминот Ц го поддржува имунолошкиот систем
• Лесен начин за зголемување на дневниот внес на витамини

Начин на употреба:
Консумирајте 1 таблета дневно. Најдобро е да се зема со храна.

Предупредувања: Да не се надминува наведената препорачана дневна употреба.

При препорачаниот начин на употреба не се забележани несакани ефекти.
Лица алергични на некоја од составните компоненти не треба да го користат производот.

Додатоците во исхраната, храната за посебна нутритивна употреба не смеат да се користат како замена за избалансирана и разноврсна исхрана.
Овој производ не треба да се користи како замена за разновидна, урамнотежена исхрана.

Додаток во исхрана

Придобивки на витамините
1. Рибофлавин и витамин Ц придонесуваат за намалување на уморот и заморот.
2. Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.
3. Витаминот А придонесува за одржување на нормален вид.
4. Витаминот Д придонесува за одржување на нормална мускулна функција.
5. Витаминот Д придонесува за одржување на нормални коски.
6. Витаминот Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.
7. Витаминот Ц придонесува за намалување на уморот и заморот.
8. Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.
9. Тиамин придонесува за нормална психолошка функција.
10. Рибофлавин придонесува за одржување на нормални црвени крвни клетки.
11. Рибофлавин придонесува за нормален метаболизам на железото.
12. Ниацинот придонесува за нормално функционирање на нервниот систем.

Дополнителни информации

Број на капсули/таблети

60 tab