contact@brutal.com.mk | 075 42 98 98

COLLAGEN FLEX 25ml

150,00 ден

Категорија:

Опис

Совршен комплекс кој е специјално формулиран за поддршка на здравјето на зглобовите, коските и мускулите.

  • Ја одржува силата и флексибилноста на сврзните ткива
  • Придонесува за формирање на телесните ткива
  • Го подобрува квалитетот на синовијалната течност
  • 7 ампули x 25 ml

Kолаген Flex ја обновува ‘рскавицата и тетивите.
Производот содржи внимателно избрани состојки кои се поддржани од науката: високо биодостапен, безбеден и чист Verisol® хидролизиран колаген, N-ацетилглукозамин (NAG), хондроитин и голема доза на витамин Ц и хијалуронска киселина.
Хидролизираниот колаген помага во поддршката на косата, кожата, ноктите, тетивите, лигаментите и коските. Исто така, помага во поддршката на удобноста на зглобовите, мобилноста и квалитетот на животот.

Колагенот е главниот структурен протеин во зглобовите на телото. Помага да се обезбедат градежни блокови за здравите ткива. Овој производ содржи чист VERISOL® хидролизиран колаген кој се хидролизира во составни амино киселини за оптимално искористување од телото. Н-ацетилглукозамин е најдобрата форма на глукозамин. Природните елементи N-ацетилглукозамин и комплекс хондроитин е хранлива комбинација со витамин Ц.

 

На 1 ампула (25 ml) содржи:

Verisol® хидролизиран колаген    2000 mg

N-ацетилглукозамин (NAG)             500 mg

Хондроитин сулфат                         500 mg

Метилсулфонилметан (MSM)         500 mg

Витамин Ц                                        200 mg (250%*)

Хијалуронска киселина                     50 mg

Состав: вода, хидролизиран колаген, засладувачи (сорбитол, сукралоза), регулатор на киселост (лимонска киселина), N-ацетилглукозамин, хондроитин сулфат, метилсулфонилметан, витамин Ц (како L-аскорбинска киселина), хијалуронска киселина (како натриум хијалуронат)

Пакување: 7 ампули x 25 ml

Вкус: Тропски