contact@brutal.com.mk | 075 42 98 98

Applied Nutrition L-Glutamine Powder 250gr

790,00 ден

Опис

L-глутаминот е одличен извор на глутамин, кој е една од есенцијалните аминокиселини во мускулите. Глутаминот е хемиско соединение кое припаѓа на групата на ендогени аминокиселини. Поголемиот дел од глутаминот, до 70%, се создава во телото, главно во скелетниот мускул од глутаминска киселина и амонијак. Само 30% од глутаминот се добива преку исхрана.

  • Најзастапенa аминокиселина во мускулното ткиво
  • Помага при закрепнувањето на мускулите
  • Помага при изградба на мускулна маса
  • За сите активни луѓе
  • Неверојатна поддршка за тешки тренинзи
  • Халал сертифициран производ

L-глутаминот како додаток ефикасно го надополнува недостатокот на глутамин во телото кој се јавува како резултат на интензивни тренинзи. Ова доведува до зголемување на синтезата на протеини, што доведува до зголемување на мускулната маса и сила. L-глутамин значително ги забрзува процесите на регенерација, ја зголемува отпорноста на телото и ја подобрува когнитивната способност и издржливоста. Глутаминот игра клучна улога во спречувањето на заморот (ги ублажува симптомите) и го намалува нивото на млечна киселина во ткивото. Покрај тоа, производот е збогатен со таурин.

Глутаминот е најчестата аминокиселина во мускулното ткиво, но кога вежбате, нивото на глутамин може значително да се намали бидејќи мускулното ткиво се оптеретува. Суплементацијата на глутамин (особено по вежбањето) може да ви овозможи да го вратите нивото на глутамин во мусклуното ткиво.

Упатство за употреба: Консумирајте доза (5g), 1 до 3 пати дневно со оброци.