contact@brutal.com.mk | 075 42 98 98

L-Glutamine 500gr

1.300,00 ден

SKU: Не е достапно Категорија:

Опис

Л-глутамин во прав
Најзастапената амино киселина во мускулите
Глутаминот е амино-киселина од витално значење за секој мускул во телото и е една од најважните за формирање на протеини што го одржуваат и обновуваат ткивото. Глутаминот се наоѓа во различни количини во месото и рибата, како и во мали количини во зеленчукот.
• Полу-есенцијална амино-киселина
• 100% L-Глутамин во прав
• Лесно се раствара во вода или други додатоци
Глутаминот е за сите кои се вклучени во долгорочен физички тренинг, каде што точниот баланс на амино-киселини е од суштинско значење. На телото му се потребни правилните хранливи материи за да може да се развива правилно, без разлика дали тие се земаат преку храна или додатоци во исхраната.
Начин на употреба:
По 5гр. 1-3 пати на ден. L-Глутаминот може да се конзумира во текот на целиот ден, но најкорисно е наутро, пред и после тренинг и пред спиење. Може да се раствара со вода или сок.
Препорачаната дневна доза не смее да се надминува.
При препорачаниот начин на употреба не се забележани несакани ефекти.
Лица алергични на некоја од составните компоненти не треба да го користат производот.
Додатоците во исхраната, храната за посебна нутритивна употреба не смеат да се користат како замена за избалансирана и разноврсна исхрана.

Погоден за вегетаријанци.

Дополнителни информации

Тежина

500g