contact@brutal.com.mk | 075 42 98 98

Glutamine Dymatize 400 gr

1.490,00 ден

Категорија:

Опис

Dymatize Glutamine 400 gr

Амино киселините се градежни блокови на протеините.
Најзастапена аминокиселина во слободна форма во човековото мускулно ткиво е Л-Глутаминот
Една од најважните функции на глутаминот е неговата улога во имунолошкиот систем.
Тоа е критичен извор на гориво за имунолошкиот систем, вклучувајќи ги белите и црвените крвни зрнца.

Ако потребата на телото за глутамин е поголема од неговата способност да го произведува, вашето тело може да ги разгради изворите на протеини, како што се мускулите, за да ослободи повеќе од оваа аминокиселина.

Л-Глутаминот се смета за еден од најосновните суплементи во спортот и фитнесот и многу често се користи по секој тренинг.
Dymatize Glutamine содржи 100% Л-Глутамин!
Поради тоа што е без вкус, Dymatize Glutamine прашокот може лесно да се додаде во вашиот омилен пијалок и има извонредна растворливост преку микронизацијата!

  • Содржи 4,5 гр високо квалитетен Л-Глутамин во доза
  • Л-Глутаминот е најзастапена аминокиселина во слободна форма во мускулните ткива
  • Без вкус
  • Без глутен и без лактоза

Препорачана употреба: Измешајте една дозерка (4,5гр) во вода или сок. Конзумирајте по секој тренинг, најмогу два пати на ден.

Напомена:
Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
Овој производ не треба да се користи како замена за разновидна, урамнотежена исхрана.
Да се чува на ладно и суво место подалеку од директна сончева светлина. Да се чува подалеку од дофат на мали деца.